Niets doen en tuinkussens

Ik speel altijd mee in de Staats- en Postcodeloterij, maar win zelden iets.
Vanavond is het Oudejaarsavond 2012, en ik heb natuurlijk weer loten die ervoor gaan zorgen dat ik miljonair word. De lol van dat hele loterij-gebeuren is het feit dat vanaf het moment dat je een lot koopt, je loopt te dromen van wat je allemaal met dat geld zult gaan doen. Ik heb het geld dat ik vanavond ga winnen (dat is een zekerheidje), al drie keer uitgegeven. Reizen, businessunits, auto’s……niets doen, het allerbelangrijkste, niets doen.

Ik ben vrij goed in niets doen. Ik kan hele dagen niets doen, zonder me te vervelen.

Vorige week las ik in de krant een interview met de loterijwinnaars van vorig jaar. Ze mochten op 2 januari de prijs op komen halen, maar waren toen al in een soort van rouwstemming zeiden ze, dat schijnt vaker voor te komen.
Toen ze het geld eenmaal op de rekening gestort hadden gekregen, hebben ze eens flink de bloemetjes buiten gezet. Ik citeer: ‘Om het één en ander te verwerken, zijn we naar het tuincentrum(!) gegaan, daar hebben we nieuwe kussens gekocht voor onze tuinset. De oude waren echt aan vervanging toe. Die kon écht ik niet meer zien’.
Logisch. Nieuwe kussens voor de tuinset, die had ik nog helemaal niet in mijn begroting zitten….
De andere luxe die ze zich het afgelopen jaar hebben gepermitteerd was dat de man één dag in de week minder was gaan werken. Ik herhaal: één dag in de week MINDER is gaan werken. Je wint dus dertig miljoen en je besluit om vier dagen in de week wél naar je werk te gaan om je te laten vertellen wat je moet doen. De vrije dag die je in de week extra hebt, ga je spenderen op de nieuwe kussens van je oerdegelijke Hartman-set in je achtertuin.Waarom koop je dan een lot?…….Dat soort mensen moeten ze het geld afpakken! Gewoon een commissie in het leven roepen die controleert of je het gewonnen geld wel een beetje besteedt met hoeren en snoeren. Doe je dat niet?….INLEVEREN! Geef het geld aan mij…..Dan zal ik eens voordoen hoe je het eens lekker over de balk smijt.
En als ik zeg over de balk smijten, dan bedoel ik ook echt over de balk smijten……Geen horloge kopen voor € 10.000,- maar gewoon 1000 keer aan mensen vragen hoe laat het is, en die mensen dan een tientje betalen. Beleef ik meer lol aan!
Een ander tof ding om te doen, ik huur twee privé detectives in en laat ze elkaar (zonder dat ze dat weten) volgen! En voor de rest lekker heel de dag niets doen.

Ik word altijd zo moe van die mensen die de zo normaal blijven doen, omdat ze dan zo lekker gewoon gebleven zijn. Ik heb ze ook in mijn omgeving hoor, mensen die bij mijn loterijdromen zeggen: ‘Ik zou gewoon blijven werken, want anders ga ik me vervelen. Wil jij dan heel de dag niets gaan doen? Dat ga je niet volhouden!’. Nou reken maar wel dat ik het volhoud. Niets doen is in mijn geval: beetje uitslapen; krantje lezen; uitzending gemist kijken; vakantietje boeken; op vakantie gaan; boeken lezen; voetbalwedstrijdje kijken, tussen de middag een siësta houden op de bank of ergens in het zonnetje en voor de rest veel op het terras zitten. Dat ga ik mijn leven lang volhouden!
En ik ga ook geen vrijwilligerswerk doen om bezig te blijven en ik ga ook niet investeren in een bedrijf of in goud. Nou ja….in goud misschien wel, maar dan ga ik er ook bijlopen als BA Baracus….gewoon omdat het ik dát tof is om te doen.

Overmorgen kan ik beginnen met niets doen, de rest van mijn leven…..uitslapen en krantje lezen….En als ik de krant dan opensla zie ik op de voorpagina: loterijwinnaar voorspelt in column zijn winst……en mocht ik onverhoopt niet winnen….Ach mooie tuinkussens heb ik al!

Advertentie

Een gedachte over “Niets doen en tuinkussens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s